”Den här boken har allt”

”en spännande bok som tar upp många viktiga ämnen. Jag tror att många 9-12 åringar kommer att sluka den!”

”Boken innehåller också mycket igenkänning då boken inte bara handlar om musiktävlingen. I handlingen får Emma Fäldt med många intressanta och viktiga ämnen som kärlek, vänskap, mobbning, svartsjuka och konflikter. Det finns med andra ord mycket att diskutera om kring denna bok om man läser den i en skolklass till exempel. 
Dessutom tycker jag att karaktärerna i boken känns väldigt verkliga och intressanta. De har både positiva och negativa sidor och gör fel ibland vilket både kan vara irriterande och befriande att läsa om. Relationerna mellan karaktärerna känns trovärdiga och de är enkla att relatera till. ”Agnes bokblogg 

”Den här boken har allt
⁣ ”⁣Händelserikt, lättläst och tänkvärt. Nostalgisk läsupplevelse för mig, och det givna valet för fjärdeklassaren. ” Tusen sidor har recenserat Bästa bandet. Läs hela recensioner här: https://www.instagram.com/p/CHnRutmJYRQ/

 

Reaktionen på tidningen ”Musikläraren” har recenserat ”Bästa bandet” och även låtit 14-åriga Elwira tycka till. Här är citat från recensionen. Recensionen kan läsas i sin helhet i Musiklärarens aktuella nummer:

”En bladvändare som tar upp musik och estetiska uttryck i ett relevant socialt sammanhang.”

”Det bästa var att man kunde
relatera så mycket till boken och då
kunde man få en bättre bild av boken men även karaktärerna eftersom
dom hade så olika personligheter. Det
som var lite sämre var att det kändes
inte alltid som om dom gick i 4:an på
grund av att dom pratade ibland med
ett grövre språk och gjorde saker som
jag kanske inte skulle ha gjort när jag
gick i fyran. Det kändes mer som om
dom gick i 5-6:an typ.”

”Som helhet tycker jag att boken är väldigt bra för barn som går i mellanstadiet.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *