”En bladvändare som engagerar och berör. Rekommenderas varmt!”

Vi gläds åt att Bästa bandet har fått ytterligare en riktigt fin recension. Den här gången från Agneta Norrgård, Augustambassadör 2020 och boktipsare i radio P4.

”Bästa bandet” av Emma Fäldt är en oerhört välskriven bok för mellanåldern som fängslar från första sidan. En trovärdig berättelse där musik och vänskap är i centrum och som väcker mängder av igenkänning. En bladvändare som engagerar och berör. Rekommenderas varmt!”

”Direkt dras vi in i handlingen. Berättelsen har bra driv och rappa dialoger. Här utelämnas inget – rivalitet, nätmobbning, missförstånd och                gruppdynamik är bara en del som berörs. Allt känns igen från skolans värld där starka känslor styr, men det är just det jag gillar! Uppriktigheten som gör boken äkta, tidlös och ärlig. Och trots alla utmaningar andas boken positivitet och glädje och lösningen finns just i den goda gruppen där lyhördhet, empati och ärlighet måste finnas för att gruppen ska fungera. Jag inser under läsningen att jag saknat en bok som tar ungdomars musikintresse och målbild på allvar. En bok som lyfter de estetiska ämnenas fantastiska funktion, intressen och erfarenheter som vi är många som delar och känner igen. Författaren har en lång rad böcker bakom sig och det märks. Det är välskrivet utifrån barnens perspektiv och speglar barnens vardag väldigt trovärdigt. Boken är mogen och aktuell och fungerar för både killar och tjejer, antagligen även på högstadiet.” Agnetas ABC  

Fotot hämtat från Agnetas ABC https://agnetasabc.se/2021/03/07/instagram-inlagg-1249/

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *